donderdag 29 maart 2012

Zoet vs. hartig in Parijs



Les macarons
Typisch Parijs is lekker eten. Het is moeilijk om de zoete verleidingen van Parijs te kunnen weerstaan. Parijs staat dan ook niet voor niets bekend als een van de hoofdsteden om lekker te eten. De chocolatiers, patisseries en boulangeries zijn veel te vinden in de hoofdstad. Heel beroemd zijn de theesalons van Parijs. Hier word je veelal verwend met thee, chocolade en nog veel meer lekkers.

Maar ook voor mensen die niet zo van zoetigheid houden, is er genoeg ander lekkers te vinden in Parijs. Denk maar eens aan het Franse stokbrood of de bekende croissant. Heb je ooit gedacht aan slakken? Nog een typisch Frans culinair avontuur dat je in Parijs maar eens aan zou moeten gaan. Mocht je niet zo van deze glibberige diertjes houden, dan is er natuurlijk altijd nog Boeuf Bourguignon. Dit is een gerecht op basis van gestoofd rundvlees in Bourgogne-wijn. Ook een kaasplankje is een typisch frans recept en is bedoeld als afsluiter van een diner. Er worden 4 á 5 verschillende soorten kaas geserveerd in combinatie met brood. Behalve het kaasplankje is Crème Brûlée een bekend Frans dessert. Een heerlijk contrast tussen romige pudding en een krokant suikerlaagje.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een paar van alle bekende lekkernijen uit de Franse keuken. Wil je de Franse keuken zelf een keer beleven? Dat kun je het beste doen tijdens een reisje naar de hoofdstad!

Bronnen:
Take a Trip Reisinfo (2006). Lekkernijen in Parijs.
Geraadpleegd op 19 Februari 2012

Hicow –De grootste online datatbase. (2011). Zoete Lekkernijen in Parijs.
Geraadpleegd op 19 Februari 2012

1 opmerking: